Beogradski osnovci danas su na takmičenju u preduzetništvu predstavili kako treba da izgleda "Beograd na vodi" i žiri je proglasio najbolje ideje ekipa iz škola "Kosta Abrašević", "France Prešern" i "Isidora Sekulić".

Đaci OŠ "Kosta Abrašević" osmislili su da ovaj kompleks ima poslovni objekat sa restoranom japanske hrane, centar za borilačke veštine, a sredstva bi, kako su na predstavljanu projekta objasnili đaci, obezbedili iz kredita.

Osmaci OŠ "France Prešern" smatraju da "Beograd na vodi" mora da ima školu stonog tenisa za decu i za tu ideju poneli su drugu nagradu, a ekipa OŠ "Isidora Sekulić" osvojila je treće mesto za restoran po ugledu na slične objekte sa početka 20. veka.

Mali preduzetnici, iako u osnovnim školama nemaju predmet preduzetništvo, po oceni žirija, bili su kreativni i imali su poslovni duh, a najboljima su pripale knjige.

Učestvovale su ekipe iz deset osnovnih škola, a neki od njih imali su plan da otvore akvarijume sa morskom i rečnom ribom, kafić na splavu, sa mulitivitamin barom, uz služenje organske hrane. Drugi su planirali da prave i prodaju magnetne suvenire, da otvore učenički ekološki kamp na vodi...

Takmičenje u prostorijama uprave grada Beograda u Ulici 27. marta organizovali su Evropska poslovna škola "Milutin Milanković" i Sekretarijat za sport i omladinu.

Prema rečima direktora Evropske poslovne škole Nikole Tesle cilj takmičenja je da se kod učenika još u osnovnim školama razvija duh preduzetništva.

EVROPS ONLINE

Mogućnost za roditelje i vanredne učenike

Pristupi

Elektronski dnevnik

VESTI

DANI EDUKATIVNOSTI MLADIH ZA PREDUZETNIŠTVO

ŠKOLA SA SAVEZOM PRONALAZAČA SRBIJE POSLEDNJE DVE GODINE REALIZUJE PROJEKAT "DANI EDUKATIVNOSTI MLADIH ZA PREDUZETNIŠTVO I INOVACIJE" U DESETAK OPŠTINA BEOGRADA (PALILULA,ZVEZDARA,VRAČAR,SAVSKI VENAC,SURČIN...),VOJVODINE (BAČ,BAČKI PETROVAC, BAČKA PALANKA,BEOČIN,TITEL,BEČEJ),MIONICI,A POČETKOM MAJA 2018. I U VRBASU.

MANASTIR TUMANE

XVII Međunarodni sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva

U okviru štanda Saveze pronalazača Srbije, EVROPSKA POSLOVNA ŠKOLA učestvovala je na XVII Međunarodnom sajmu inovacija, kooperacija i preduzetništva u Zrenjaninu 25.-27. avgusta 2016. godine.

VERIFIKACIJA

REŠENJA MINISTARSTVA PROSVETE BROJ 022-05-96/2004-03 od 14.3.2005.,4.8.2008., 8.8.2014., 18.7.2016.