Beogradski osnovci danas su na takmičenju u preduzetništvu predstavili kako treba da izgleda "Beograd na vodi" i žiri je proglasio najbolje ideje ekipa iz škola "Kosta Abrašević", "France Prešern" i "Isidora Sekulić".

Đaci OŠ "Kosta Abrašević" osmislili su da ovaj kompleks ima poslovni objekat sa restoranom japanske hrane, centar za borilačke veštine, a sredstva bi, kako su na predstavljanu projekta objasnili đaci, obezbedili iz kredita.

Osmaci OŠ "France Prešern" smatraju da "Beograd na vodi" mora da ima školu stonog tenisa za decu i za tu ideju poneli su drugu nagradu, a ekipa OŠ "Isidora Sekulić" osvojila je treće mesto za restoran po ugledu na slične objekte sa početka 20. veka.

Mali preduzetnici, iako u osnovnim školama nemaju predmet preduzetništvo, po oceni žirija, bili su kreativni i imali su poslovni duh, a najboljima su pripale knjige.

Učestvovale su ekipe iz deset osnovnih škola, a neki od njih imali su plan da otvore akvarijume sa morskom i rečnom ribom, kafić na splavu, sa mulitivitamin barom, uz služenje organske hrane. Drugi su planirali da prave i prodaju magnetne suvenire, da otvore učenički ekološki kamp na vodi...

Takmičenje u prostorijama uprave grada Beograda u Ulici 27. marta organizovali su Evropska poslovna škola "Milutin Milanković" i Sekretarijat za sport i omladinu.

Prema rečima direktora Evropske poslovne škole Nikole Tesle cilj takmičenja je da se kod učenika još u osnovnim školama razvija duh preduzetništva.

EVROPS ONLINE

Mogućnost za roditelje i vanredne učenike

Pristupi

Elektronski dnevnik

VESTI

SPORTSKO-EDUKATIVNA ŠARENICA

ŠKOLA SA SAVEZOM PRONALAZAČA SRBIJE I UZ PODRŠKU MINISTARSTVA ZA RAD,ZAPOŠLJAVANJE,BORAČKA I SOCIJALNA PITANJA U PERIODU NOVEMBAR 2018.-JANUAR 2019. REALIZOVAĆE PROJEKAT ZA MLADU INVALIDNU DECU. 

DANI EDUKATIVNOSTI MLADIH ZA PREDUZETNIŠTVO

ŠKOLA SA SAVEZOM PRONALAZAČA SRBIJE POSLEDNJE DVE GODINE REALIZUJE PROJEKAT "DANI EDUKATIVNOSTI MLADIH ZA PREDUZETNIŠTVO I INOVACIJE" U VIŠE OPŠTINA.

U Bačkom Petrovcu 13. i 15.novembra 2018.,a u Velikoj Plani 4. i 6.decembra 2018.

MANASTIR TUMANE

VERIFIKACIJA

REŠENJA MINISTARSTVA PROSVETE

BR. 022-05-96/2004-03 od 14.3.2005., 

4.8.2008., 8.8.2014., 18.7.2016. i  17.10.2018.